Kiegészítők: kinek mi áll jól?

Mind a négy színtípushoz tartozók meg tudhatják, hogy milyen kiegészítők állnak jól nekik sálban, szemüvegkeretben, ékszerekben és nemesfémben. Tudd meg, melyik típushoz tartozol »

A nyár típus öltözékének kiegészítői:

A nyár típus olyan kiegészítőkkel emelheti ki leghatásosabban a rá jellemző finom tónusokat, melyek anyagukból és stílusukból eredően nőiesek és tartózkodóak.

A sálak és kendők ideális anyaga könnyű, áttetsző, esetleg kissé csillogó. A csipkék és horgolt anyagok is jól állnak ennek a típusnak. Az ékszerek közül a hagyományosan elegáns, az antik, a finom kidolgozású darabokat érdemes választania. A gyöngy nagyon előnyös a nyár számára, ha színe hűvös rózsaszínbe, ezüstösbézsbe vagy szürkéskékbe hajló. A nemesfém fülbevalók, láncok és brossok közül elsősorban az ezüstből, platinából és a fehéraranyból készültek jöhetnek szóba.

A meleg tónusú sárgaarany nem áll jól ennek a tónusnak. Ha ragaszkodik az aranyhoz az inkább vörösarany legyen.

Az optimális szemüvegkeretekre inkább az egyszerűség és a finomság a jellemző. Nagyszerűen illenek a nyár típushoz az ezüstfényű, finom fémkeretek, de a típusnak megfelelő árnyalatú, hűvös-szürkés tónusú szarukeretek és a füstös, lágy tónusú műanyag keretek is.

Ami a bőrtárgyakat illeti, a legmegfelelőbbek azok, melyek finom szarvasbőrből vagy egyéb, matt fényű, illetve finom mintázatú bőrből készültek.

Az ősz típus öltözékének kiegészítői:

Az ősz típus, a kiegészítők színeinél a meleg, telt színeket részesítse előnybe. Kénye-kedve szerint kombinálhatja az anyagokat és mintákat a legkülönbözőbb kiegészítőkkel, és a mértékre sem kell különösebben ügyelnie. Az a lényeg, hogy megjelenése természetes legyen, s inkább egyszerűnek, mint elegánsnak hasson.

A láncok, karperecek, kitűzők és fülbevalók ideális anyagai, olyan természetes anyagok, mint pl. a borostyán, a korall, a sárgás gyöngyök, a szaru, a fa vagy a kagyló, bár ez utóbbi csak akkor, ha nem ezüstös rózsaszín fényű.

A nemesfémek közül a sárgaarany illik legjobban az ősz típushoz, mely akkor a legelőnyösebb, ha nem csillog túl erősen. A cipők, övek és táskák anyaga lehet durvább megmunkálású szarvasbőr, egyszerű sertésbőr és fonott bőr.

A kendők és sálak legmegfelelőbb anyaga a fénytelen nyersselyem, vagy különböző gyapjú jellegű anyagok. A szemüvegkeretek közül a matt műanyag keretek előnyösek.

 

A tél típus öltözékének kiegészítői:

A tél típusnak jól állnak mindazok a kiegészítők, melyek erőteljes színfoltként jól beleilleszkednek e típus tiszta, kontrasztokban gazdag színvilágába. Előnyös neki minden, ami elegáns, nemes és klasszikus, ha az adott darab ugyanakkor extravagáns és egyedi. A szokatlan formák, az erősen csillogó ruhaanyagok, ékkövek, bőr és fémtárgyak nemcsak kitűnően illenek a tél típushoz, hanem egyenesen ez az egyetlen helyes módja annak, hogy megfelelő megjelenés társuljon a rá jellemző természetes kisugárzáshoz.

Az erősen fénylő ezüst sokkal előnyösebb, mint a sárgaarany, amely, nemcsak színét tekintve nagyon rossz választás, hanem ha túl díszes darabokról van szó, akár közönségesen is hathat ennél a típusnál.

A szemüvegek közül szintén azokat érdemes választania, amelyeknek a formája szokatlanabb, szinte feltűnő. A sálak és kendők ideális anyaga a nehéz és erősen fénylő selyem vagy a csillogó rulex. A bőrök közül a lakkbőr az abszolút favorit.

 

A tavasz típus öltözékének kiegészítői:

A tavasz típusnak olyan kiegészítőkre van szüksége, melyek színben passzolnak meleg, arany tónusú külsejéhez, stílusuk és anyaguk pedig jól illik az e típusra jellemző halványsághoz, áttetszőséghez. Finom kidolgozású formák, lágy struktúrák, tartózkodó minták tökéletesen beleillenek a tavasz típus színvilágába.

A ruháknak, kendőknek és sálaknak lágyan csillogó, puha, könnyű, esetleg áttetsző anyagokból kell lenniük. Hasonló érvényes a bőrre, fonott dolgokra és egyéb anyagokra: minél finomabb és szebb kidolgozású a tárgyak anyaga, annál jobban érvényesülnek a tavasz skálájának meleg árnyalatai, s annál tökéletesebben egészül ki általuk a típusnak megfelelő színharmónia.

Az ékszerek közül ajánlhatóak a sárga- és vörösaranyból készültek, valamint a meleg, lágy színű, aranyos fényű gyöngyök és kövek.

Ami a szemüvegkeretet illeti a tavasz típus a sárgaarany, és a sárgás tónusú, világos színű szaruból vagy műanyagból készült keretek közül választhat.

 
share this item
facebook googleplus linkedin rss twitter youtube