Belépés/Regisztráció
  • A divat és a Biblia
    A divat és a Biblia Megpróbáltam összegyűjteni azokat az igeverseket a Bibliából, amik a lányok öltözködésével kapcsolatosak - eddig a lentieket találtam. Igyekeztem utánajárni ezek jelentésének is, valamint a gyakorlati alkalmazását is keresem a mai mindennapi életünkben, erről szólnak a kis magyarázatok.

2010. december 31., péntek 16:06

A szemkörnyék ápolása

Írta: 

A szemkörnyék területén a bőr rendkívül vékony. A bőr alatt alig láthatók a zsírszövetek, viszont a szemkörnyék izmai szinte állandó mozgásban vannak. A 44 izmocska, amely a szemet környékezi, legalább 100.000 összehúzódást elernyedést végez naponta, miközben pislogunk, összevonjuk szemöldökünket, nevetünk vagy éppen sírunk.

A szemkörnyék vékony bőrében szinte alig találhatók faggyúmirigyek, ezért az arcnak ezen részén szárazabb a bőr, mint máshol és sokkal inkább ki van téve környezeti hatásoknak. Sérülékeny területről van szó, ami könnyen ráncosodik, ödémásodik. A bőr már 25éves korban vékonyodni, ráncosodni kezd és hamar jelentkezik a szövetek megereszkedése is.

A szem alatti terület ödémásodása, amit - helytelenül - szem alatti táskáknak nevezünk, átmeneti tünetként bármely életkorban, bárkinél előfordulhat. Oka lehet a szövetek közötti víz felhalmozódása, sírás, sérülés vagy allergia.

Ezzel szemben a valódi „táskák”, amelyeket az arra hajlamos embereknél a rendkívül finom szerkezetű bőrszövetek között nagy számmal megtalálható magas zsírtartalmú sejtek okoznak, csak 25 éves kor után alakulnak ki, és a hajlam általában öröklődik.

A szemkörnyék bőrén az öregedés jelei hamarabb mutatkoznak, mint az arc többi részén. Ezért ezen a területen nem lehet elég korán kezdeni a bőrápolást. Fontos azonban, hogy mindig kifejezetten erre a speciális bőrfelületre kifejlesztett, rendkívül kíméletes ápolást nyújtó kozmetikumot használjunk!

 

A szemkörnyék

A szemkörnyék fiatalosságát rendkívül látványosan adják vissza a sebészeti beavatkozások, illetve a botox-kezelések. Megfelelő bőrápoló krémek mindennapos használatával hatásosan ösztönözhetjük a bőr helyreállító mechanizmusának müködését is.

A hideg kompresszek, illetve bizonyos irritációcsökkentő készítmények kiválóan alkalmazhatók a szemkörnyéki ödéma kezelésére.

A szemkörnyék fiatalos megjelenésének fenntartásához egyes esetekben jó módszer lehet a kíméletes hámlasztás is. A szemkörnyék finom bőrét rendszeresen ápolni kell, olyan készítményekkel, amelyek gondoskodnak teltségének és feszességének megőrzéséről.

Miután ez a terület a faggyúmirigyek hiánya miatt meglehetősen száraz, könnyen kialakulnak a felszínén apróbb ráncok. Ezt elkerülendő oda kell figyelni arra is, hogy a mindennapra szánt szemkörnyékápoló készítmény megfelelő mennyiségben tartalmazzon visszazsírozó és antioxidáns tulajdonságú hatóanyagokat. A szemkörnyék áplolókrémnek védenie kell a bőrt, és működésre kell ösztönöznie a bőr önhelyreállító mechanizmusát.

A dohányzás a szemkörnyék vékony bőrének egyik legnagyobb ellensége. Nemcsak a dohányzást kell mellőzni, hanem kerülni kell a füstös helyen tartózkodást is. Szemkontúr krémet bőrtípustól függetlenül, mindenkinek rendszeresen használnia kell(ene).

 

A leggyakoribb szemkörnyéket érintő problémák és kezelésük

A fáradtság jelei: a kozmetikus a szemkörnyékápolómaszkot javasolhat vendégének.

A szemkörnyéki ödéma: csökkenteni kell a sóbevitelt és megfelelő mennyiségű folyadékot kell fogyasztani. A magasított párnán alvás is jót tesz, és természetesen szükség van a probléma célzott kezelésére is, speciális ápoló készítményre.

Szemkörnyéki ráncok, szarkalábak: intenzív ránctalanító hatású szemkörnyékápoló készítmény orvosolhatja a problémát, amelynek hatására csökken a ráncok mélysége, javul a bőr feszessége, általános megjelenése, és támogatást kap a bőr saját sejtjeinek megújításához.

A szem alatti sötét karikák megjelenését öröklött hajlam szabályozza. Aki ezzel a problémával küzd, annak mindenképpen javasolt a bőrhalványító és magas fokú védelmet nyújtó krémek használata. További, nagyon látványos eredmények érhetők el megfelelő sminkelési technikák alkalmazásával.

Les Nouvelles Esthétiques, Clinique kutatása alapján

Arc- és testápolás

A napvédő krémek rejtelmei

A napvédő krémek rejtelmei

A természetes kozmetikai készítmények között,...

Találat:1112

Bionő

Bionő

A múlt héten volt egy...

Találat:1239

Avon-os bőrradír kielemzése

Avon-os bőrradír kielemzése

Elkezdtem nézelődni a neten, hogy...

Találat:2352

Bomba fürdőbomba!

Bomba fürdőbomba!

Muszáj visszatérnem a fürdőbombákhoz, mert...

Találat:2055

Citromfüves kézkrém

Citromfüves kézkrém

Ezt a receptet egy angol...

Találat:1039

Barna cukros - sheavajas testradír

Barna cukros - sheavajas testradír

Amikor ezt a testradírt készítettem,...

Találat:1384