Belépés/Regisztráció
  • A divat és a Biblia
    A divat és a Biblia Megpróbáltam összegyűjteni azokat az igeverseket a Bibliából, amik a lányok öltözködésével kapcsolatosak - eddig a lentieket találtam. Igyekeztem utánajárni ezek jelentésének is, valamint a gyakorlati alkalmazását is keresem a mai mindennapi életünkben, erről szólnak a kis magyarázatok.

2011. július 04., hétfő 15:04

Ricinusolajas hajpakolás

Írta: 

Egy kedves barátnőm írta a Creativiky.hu egyik fórumába a következő bejegyzést. Annyira tetszik, hogy Nektek is közreadom!

"Hajmosáshoz babyl... sampont használok (a kétbetűs drogériában veszem), amit vízzel felhígítok, majd hozzáadok 2-3 csepp ricinusolajat és zsírosodás ellen 2 csepp teafaolajat, esetleg alkalmanként a teafaolaj helyett egy pici mokkáskanálnyi szódabikarbónát, de ezt tényleg csak ritkán. A samponos lemosás után almaecetes öblítést végzek.

Hajpakolásként enyhén felmelegített ricinusolajjal bekenem a hajamat, rátekerek folpackot, erre ráteszek egy törölközőt, amit hajszárítóval jól átmelegítek és legalább 2-4 órán át rajta hagyom, időnként még át is lehet melegíteni. Van, hogy egész éjszaka a fejemen van a ricinusolajos pakolás, de inkább csak nyáron, mert én nem bírok folpackkal a fejemen aludni. Ha épp kifogyok a ricinusolajból, akkor ugyanezt csinálom olivaolajjal. Néha még egy tojássárgáját is keverek a pakoláshoz. Nálunk ez a pakolás a család nőtagjainál nagyon bevált, főleg szálkás, töredezett hajjal csodákat művelhet :) Száraz hajra felvinni a pakolást, majd a hatóidő letelte után hajat mosni.

Mivel csupa olaj a haj, így elképzelhető, hogy az egyszeri hajmosás nem viszi le, akkor még egyszer meg lehet/kell mosni. Attól is függhet, hogy mennyi olajat kentél a hajadra, vékonyszálú-e vagy vastagabb, ki kell tapasztalni mindenkinek saját magának. Én ilyenkor nem higítom fel a samponomat vízzel, hanem töményen használom és egyszeri hajmosással ki tudom mosni a ricinusolajat, a lányom meg csak kétszeri hajmosással.

A ricinusolaj nem csak jó hajpakolás, hanem hajnövesztő is. Az én frufrum két hónap alatt négy cm-t is képes nőni, ha hetente használom a pakolást. Sűríti a szemöldököt, növeli a szempilla hosszát, ha naponta keni be ricinusolajjal az ember, de a hatása nem végleges, ha abbahagyja az ember, akkor egy idő után visszaáll az eredeti állapotba a szempilla és természetesen mindig van egy-két ember, akinél nem működik kellőképpen.

Én kb. 20 éve vagyok ricinusolaj-párti, nekem nagyon bevált, ugyanakkor van aki egy használat után azt mondja, hogy sose többet, mert büdös, ragadós, stb. Azt hiszem kicsit sokat regéltem, bocsi :)))"

Remélem Nektek is hasznos lesz ez az információ!

Kozmetikum házilag

A kakaóvaj (extra "olajok" 2.)

A kakaóvaj (extra "olajok" 2.)

A közhiedelemmel ellentétben a kakaóvajból...

Találat:1605

A méhviasz (extra "olajok" 4.)

A méhviasz (extra "olajok" 4.)

Mézes, virágporos szappant el sem...

Találat:1753

Milyen minőségű olajat mire használjak?

Milyen minőségű olajat mire használjak?

A múltkori sheavajas cikkhez nagyon...

Találat:2066

Szúnyogriasztó spray

Szúnyogriasztó spray

Először is elnézést, hogy ennyi...

Találat:1310

Elpocsékolt kakaóvaj

Elpocsékolt kakaóvaj

Úgy két hete megjelent egy...

Találat:1803

Csokis-mandarinos ápoló vaj

Csokis-mandarinos ápoló vaj

Ezt a krémet a napozás...

Találat:1482